مطالعه و پژوهش

شناسایی و اولویت‌بندی راهبردهای توسعه گردشگری در منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار با رویکرد ترکیبی SWOT-AHP

1402/12/23

مقاله پژوهشی حاضر که به شناسایی و اولویت بندی راهبردهای توسعه گردشگری در منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار با رویکرد ترکیبی SWOT-AHP می‌پردازد، به‌قلم حبیب‌الله سالارزهی و آرمینا میرزاده و به همتِ فصلنامه پژوهش‌های مدیریت عمومی منتشر شده است.

امروزه گردشگری و جذب گردشگر به‌عنوان یکی از مسائل مهم در شناساندن پتانسیل‌­های یک منطقه و جذب سرمایه­‌های داخلی و خارجی در کشورهای جهان مطرح است. در واقع گردشگری در حال تبدیل‌شدن به یکی از ارکان اصلی اقتصاد تجاری جهان است. در این راستا هدف از انجام این پژوهش، بررسی و شناسایی عوامل تأثیرگذار در توسعه صنعت گردشگری منطقه آزاد چابهار و تدوین استراتژی و راهبردهای مطلوب و همچنین اولویت­‌بندی این استراتژی­‌ها می­‌باشد.

در پژوهش حاضر، روش تحقیق براساس نوع هدف، کاربردی و براساس نوع روش، توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش را 30 نفر از مدیران عالی و میانی، کارشناسان ارشد سرمایه‏‌گذاری و سرمایه‏‌گذاران و صاحب‏‌نظران فعال بخش گردشگری تشکیل می­‌دهند.

برای تحلیل داده­‌ها از روش ترکیبی SWOT با AHP استفاده شده است. یافته­‌های حاصل از تجزیه و تحلیل داده­‌ها نشان داد که از میان راهبردهای تدوین‌شده، «فراهم‌نمودن زمینه‌­های جذب سرمایه­‌گذاری برای ورزش‌­های ساحلی و آبی»، «معرفی چابهار به‌عنوان قطب گردشگری زمستانی» و «ایجاد مراکز گردشگری زمستانی و تابستانی برای جذب گردشگر در تمام فصول سال» از مهم‌ترین استراتژی­‌ها برای توسعه سرمایه­‌گذاری گردشگری در حوزه چابهار می­‌باشند.

نویسنده: حبیب‌الله سالارزهی و آرمینا میرزاده